یخچال چگونه کار می کند؟
وقتی هوا گرم می شود، ما دوست داریم که خنک شویم و به همین دلیل دوش گرفتن می تواند به ما کمک کند. رطوبت یا آب بدن ما با گرفتن گرمای بدنمان تبخیر می شود و باعث می شود ما احساس خنک شدن داشته باشیم. در یخچال هم سیستم به همین شکل است. یک مبرد وجود دارد که HFC- Hydro Floro Carbon نامیده می شود و در لوله ها یا کویل های پشت یخچال جریان دارد. هنگامی که HFC به شکل مایع است، گرما را از محتویات درون یخچال می گیرد و به شکل گاز خارج می کند و به این ترتیب چیزهایی که در یخچال هستند را خنک نگه می دارد. سپس این گاز با استفاده از کمپرسور دوباره تبدیل به مایع می شود و این چرخه ادامه پیدا می کند. کمپرسور برای انجام کار خود از برق استفاده می کند و این بخش بیشترین مصرف برق را در یخچال دارد. یخچال بخش دیگری دارد که ترموکوبل نامیده می شود. ترموکوبل که به عنوان بخشی از سیستم تنظیم دمای یخچال کار می کند، دمای داخل یخچال را تشخص می دهد و بنا به نیاز کمپرسور را روشن یا خاموش می کند. در ادامه مقاله درباره انواع موتور یخچال یا همان انواع کمپرسور صحبت خواهیم کرد.
کمپرسور معمولی یخچال چگونه کار می کند؟
بیشتر کمپرسورها در یخچال های معمولی تک سرعته هستند و بر اساس یا خاموش یا روشن بودن کار می کنند و تنظیمات آن ها در ترموکوبل است. اکثر کمپرسورهای معمولی طوری طراحی شده اند که شرایط حداکثر بار را پشتیبانی می کنند (برای دماهای بالا در تابستان). به این معنی که در شرایط اوج یا پیک بار حتی در فصل زمستان که به سرمای کمتری نیاز است، عملیات خود را اجرا می کنند.
هر بار که درب یخچال باز می شود، گرما وارد یخچال می شود و کمپرسور باید به خوبی این بار را پشتیبانی کند؛ بنابراین اکثر کمپرسورهای معمولی یخچال برای پشتیبانی از پیک بار و بار “باز و بسته شدن در” ساخته شده اند که اغلب در طول سال بیشتر از نیاز واقعی است!
یک یخچال با کمپرسور اینورتر چگونه کار می کند؟
کمپرسور اینورتر یا کمپرسور خطی یخچال بسیار شبیه به یک شتاب دهنده ماشین عمل می کند. هنگامی که سرعت بیشتری نیاز است، به شتاب بیشتری نیاز دارید و هنگامی که به سرعت کمتری نیاز است، به شتاب کمتری نیاز دارید. در طول ماه های تابستان که بار خنک کنندگی بیشتر است، کمپرسور اینورتر یخچال با حداکثر ظرفیت خود کار می کند و بیشترین مصرف برق را دارد؛ اما در طول ماه های فصل زمستان که بار سرما کمتر است، کمپرسور با قدرت و مصرف برق کمتری کار می کند. حتی در ماه های تابستان که دمای هوا در شب کمتر از دمای هوای روز است، شب هنگام کمپرسور با سرعت کمتری کار می کند و به این ترتیب در مصرف برق صرفه جویی می کند.
نمای برش خورده کمپرسور اینورتر یخچال
نظرات کاربران