نشت آب یخچال، یکی از مشکلات شایعی است که کم اتفاق نمیافتد. علت نشتی آب یخچال و رفع آن بسته به شرایط، متفاوت است. این بار سعی داریم با بررسی تک تک علت های به وجود آمدن این مسئله، راه حل هر کدام را بیان کنیم تا هر چه سریعتر از تجمع آب زیر یخچال یا داخل آن رها شوید. در نظر داشته باشید که علت آب دادن یخچال سامسونگ، ال جی، بوش، دوو، اسنوا، امرسان، کنوود و دیگر برندها غالبا شامل مواردی است که در ادامه بیان میکنیم و این مطلب تا حد زیادی میتواند شما را در رفع جمع شدن آب در یخچال یا زیر آن یاری کند.
نکته حائز اهمیتی که باید آن را در نظر داشته باشید، حساسیت برخی از دلایل نشتی آب یخچال است. به طوری که تعلل در تعمیر یا خطا در اجرای راه حل آنها، میتواند منجر به ضرر های گزاف مالی و همچنین زمانی شود. موارد ساده و بیخطری را که باعث آب دادن یخچال شما شدهاند، خودتان میتوانید با دقت و اجرای مراحل این مطلب حل کنید؛ اما برطرف نمودن علل پیچیده نشتی آب از یخچال، بدون دانش، تجربه و تخصص در زمینه تعمیر یخچال فریزر، میتواند سبب آسیب به قطعات، ایجاد خطر و همچنین زیان های مالی شود. در این خصوص میتوانید با پر کردن فرم زیر سفارش خود را ثبت کنید تا در اسرع وقت، نزدیکترین متخصص کاراباما به محل مورد نظرتان فرستاده شود و مشکلتان را به بهترین نحو رفع نماید.
10 علت نشتی آب یخچال و راه حل آنها
اگر جهت برطرف کردن مشکل یخچال خود به کمک تعمیرکار نیاز دارید، همین حالا درخواست تعمیرات خود را به صورت آنلاین ثبت کنید تا متخصصان حرفه ای و با تجربه کاراباما در سریعترین زمان ممکن، جهت هماهنگی با شما تماس حاصل فرمایند.
علت اول: لاستیک درب یخچال
یکی از دلایل جمع شدن آب زیر یخچال، مربوط به لاستیک درب یخچال است. هرگونه مواد غذایی یا گرد و خاک میتواند مانع محکم بسته شدن درب، افزایش چگالش و در نتیجه نشتی آب یخچال شود. اگر به دلیل خراب یا پوسیده بودن درزگیرهای درب، هوای بیرون وارد یخچال شود، باعث ایجاد رطوبت بیش از حد در یخچال فریزر شده و به این ترتیب منجر میشود آب اضافی به داخل سینی تخلیه ریخته و از آنجا به بیرون از یخچال و بر روی زمین سرریز کند.
برای اینکه متوجه شوید این مسئله علت نشتی آب یخچال شماست یا خیر، موارد زیر را چک کنید:
1- لاستیک کاملا به درب یخچال متصل باشد. ممکن است فرسودگی باعث شود لاستیک به درب یخچال متصل نباشد.
2- یخچال تراز باشد زیرا کج بودن یخچال به جلو باعث درست بسته نشدن درب میشود.
علت دوم: مسدود شدن لوله تخلیه یخچال
جمع شدن آب داخل یخچال غالبا به دلیل مسدود شدن لوله تخلیه آب است. همه یخچال فریزرهای بدون برفک، یک چرخه یخزدایی دارند که یخ و برفکی که ممکن است روی سیمپیچ های اواپراتور به وجود آیند را ذوب میکنند؛ آب ناشی از ذوب شدن این یخها به داخل یک ظرف یا سینی که در خارج از یخچال فریزر، معمولا زیر یخچال فریزر، نزدیک کمپرسور، قرار دارد هدایت میشود. گاهی اوقات ممکن است گرفتگی لوله تخلیه آب یخچال با ذرات غذا، یخ یا کیسههای پلاستیکی مسبب جمع شدن آب در یخچال شود.
علت سوم: پوشیده شدن اواپراتور (تبخیرکننده) از یخ یا برفک
اگر یخچال یا فریزرتان هنگام کار وزوز میکند و داخل آن سرد نمیشود، ممکن است یخ زیادی درون آن جمع شده باشد. علت معمول افزایش دما این است که اواپراتور با یخ پوشیده شده است و با فرآیند دیفراست (یخزدایی) تمیز نمیشود؛ درنتیجه هوا قادر به عبور از فن و خنک کردن داخل یخچال نیست که باعث آب دادن یخچال میشود.
علت چهارم: سینی تخلیه یخچال (آب دادن زیر یخچال)
یخچالها دارای یک سینی تخلیه هستند که نزدیک به کمپرسور یا زیر یخچال قرار دارد تا آب حاصل از چرخه یخزدایی در آن جمع شود. در حین این چرخه، یخچال آب را به داخل سینی تخلیه میریزد سپس این آب با گرمای کمپرسور یخچال تبخیر میشود. گذر زمان و حرکت باعث شکستگی سینی شده درنتیجه زیر یخچال آب میدهد.
علت پنجم: یخساز یا آبسردکن یخچال
اتصالات لوله های آب به یخساز یخچال می تواند شل شود، همچنین پیچ و مهرهها به مرور دچار فرسودگی و ترکخوردگی میشوند که این دو موضوع منجر به نشت آب در زیر یخچال و فریزر میشوند. شلنگ های پلاستیکی نیز میتوانند ترک بخورند، سوراخ شوند یا تحت فشار دچار پیچخوردگی شوند که در نهایت باعث نشت آب و جمع شدن آب در یخچال میشود. اگر نشت آب از قسمت زیر جلوی یخچال یا پشت آن است و مشکل از سینی تخلیه نبوده است، لوله آب منتهی به یخساز را که معمولا در قسمت بیرونی یخچال قرار دارد، از لحاظ وجود نشانه های رطوبت بررسی کنید. اگر مشکل از شلنگ یخساز یا آبسردکن باشد، آب از آن چکه میکند و به کف آشپزخانه جاری میشود.
مطالب پیشنهادی کاراباما:
علت ششم: جمع شدن آب زیر جامیوه ای
جمع شدن آب در کف یخچال یکی از رایجترین و شایعترین خرابی های یخچال فریزرها میباشد. زمانی که آب زیر جا میوه ای یا کف یخچال جمع میشود، به احتمال زیاد یکی از قطعات سیستم دیفراست به مشکل برخورده است. از علت های اصلی ریختن آب کف یخچال، میتوان خرابی سنسور دیفراست یخچال، خرابی المنت یا هیتر، خرابی ترموفیوز، یخ زدن مسیر خروجی آب و گرفتگی لوله آب یخچال را نام برد.
علت هفتم: شیر ورودی آب یخچال
ریختن آب از پشت یخچال فریزر اغلب نشان دهنده این است که شیر آب یا لوله آب نشتی دارد. برای رفع مشکل آب دادن پشت یخچال، یخچال فریزر را از برق بکشید و لوله آبی که از دیوار به یخچال میآید را بررسی کنید. همچنین لوله آبی را که از زیر یخچال فریزر عبور میکند و به پشت یخچال میرسد را نیز بررسی کنید. ممکن است پیچ باز و بسته کردن شیر آب هم چکه کند. تمام لوله های جریان آب را چک کنید و مطمئن شوید هیچ کدام سوراخ نشده باشند. همچنین مطمئن شوید که لوله آب از جایش در نرفته باشد.
علت هشتم: فیلتر آب یخچال
آب ریختن داخل یخچال به علت فیلتر آب در ساید بای ساید یا یخچال فیلتردار محتمل است. اگر موارد گفته شده را بررسی کردید و همچنان نشتی آب از یخچال را مشاهده میکنید، فیلتر و مونتاژ قسمت فیلتر آب را با دقت بررسی کنید؛ که معمولا در صورت وجود مشکل در خارج از فیلتر و در قسمت داخلی یخچال قابل مشاهده است. زمانی که فیلتر آب را دیر به دیر تعویض کنید، فیلترتان دچار رسوب گرفتگی میشود. رسوبات تشکیل شده در داخل فیلتر آب باعث ترک خوردن شلنگ میشود و در نتیجه یخچال آب میدهد.
علت نهم: مخزن آب یا tank water
ممکن است نشتی آب یخچال از مونتاژ مخزن آب باشد. مونتاژ مخزن آب را در حالی که در یخچال است با دقت بررسی کنید تا ببینید که آیا نشتی دارد یا خیر.
علت دهم: نشت آب از فریزر
آب دادن فریزر یخچال به دلایل زیر پیش میآید:
1- نصب نادرست شلنگ مربوط به تصفيه آب
2- درست کار نکردن هیتر (گرمکن)
3- رطوبت زیاد محیط (میتواند ناشی از مجاورت یخچال با سینک باشد.)
جمع بندی:
همانطور که مشاهده کردید نشتی آب از یخچال میتواند ناشی از دلایل زیادی باشد. همچنین جمع شدن آب کف یخچال، زیر یا پشت یخچال نشاندهنده خرابی بخش خاصی است. علل سادهای که رفع آنها بیخطر است را میتوانید خودتان برطرف کنید، اما برای رفع علل دیگر که پیچیده و نیازمند دانش و تخصص هستند، اقدامی نکنید تا از ضرر های مالی و آسیب به خودتان پیشگیری کرده باشید چراکه حل آنها به راحتی و در اسرع وقت توسط تکنسین حرفهای یخچال امکانپذیر است.
نظرات کاربران