تا به حال به این موضوع توجه کرده بودید که برقی که یخچال مصرف میکند، بخش چشمگیری از برق مصرفی منازل شما را به خود اختصاص میدهد؟ آیا میدانستید که با به کارگیری برخی ترفندها و نکات خیلی ساده میتوانید در برقی که یخچال و فریزر مصرف میکند صرفه جویی کنید؟ آیا میدانستید که میزان انرژی یخچال بر اساس برچسب انرژی که روی این وسایل کاربردی نشان داده شده است محاسبه و اندازهگیری میشود؟
در این مقاله ما قصد داریم در مورد انرژی یخچال و برچسبهای انرژی که روی آنها نصب شده است برای شما بگوییم و با ارائه چند راهکار ساده به شما کمک کنیم تا با صرفه جویی در میزان انرژی یخچال، هم به بالا بردن عمر مفید این دستگاه کمک کنید و هم از پرداخت هزینههای گزاف برق نجات پیدا کنید. در ادامهی این مقاله از کاراباما با ما همراه باشید.
ما در کاراباما سالهاست که به مشتریان تمامی برندهای معتبر ایرانی و خارجی لوازم خانگی خدمات ارائه میکنیم، بنابراین اگر برند کولر گازی شما سامسونگ، ال جی و جنرال نمیباشد نیز میتوانید از طریق فرم زیر درخواست تعمیرات خود را ثبت کنید تا کارشناسان ما در سریعترین زمان ممکن، جهت هماهنگی با شما تماس حاصل نمایند.
متخصصان باتجربه
گارانتی خدمات
سرعت در ارائه خدمات
هزینه های منصفانه
انرژی حرکتی یخچال
طرز کار یخچال به این ترتیب است که گرما را از یک محفظه گرفته و به بیرون انتقال می دهد و در نهایت در داخل یخچال سرما تولید می شود. این سرما هم از طریق گازهای خاصی است که از حالت گاز به مایع یا مایع به گاز تبدیل میشوند. در واقع به چنین گازهایی مواد سرمازا یا شارهی یخچالی گفته میشود.
این مواد سرمازا در واقع مایعاتی با نقطه ی جوش پایین یا گازهای مایعی مثل اتیل کلرید یا فرئون هستند که در هنگام تبدیل از حالت مایع به بخار، گرما را جذب میکنند و موقع تبدیل از بخار به مایع، گرمای خود را از دست میدهند و حالت سردی به خود میگیرند.
انرژی یخچال از طریق همین گاز تامین میشود، به این ترتیب که به کمک موتور الکتریکی، گرمای فضای داخل یخچال را به خود جذب و در نهایت به بیرون انتقال میدهند و دمای درون یخچال را پایین میآورند. درون لوله های یخچال هم مادهای گاز مانند وجود دارد که بر اثر کمی فشار و کاهش دما این امکان را دارد که از حالت گاز به مایع تبدیل شود.
وقتی که موتور یخچال شروع به کار میکند، پیستون درون استوانه به حرکت درمیآید و بخاری که تولید سرما میکند را به درون استوانه به حرکت درمی آورد و به دریچه ی سمت راست فشار وارد کرده، آن را باز می کند و در نهایت به سمت چگالنده میکشاند. چگالنده هم دستگاهی است که بر اثر سرد کردن بخار، آن را تبدیل به مایع میکند و گرمای آن را به خود جذب میکند. با فشاری که کمپرسور به این مایع سرمازا در لوله ها وارد میکند گاز به سرعت تبدیل به بخار میشود و بخار گرما را مایع از فضای درون یخچال میگیرد و دمای آن را پایین می آورد.
با ادامه ی حرکت موتور یخچال و مصرف انرژی، فرایند مایع شدن بخار و بخار شدن مایع همواره تکرار می شود و هر بار مقداری گرما از فضای درون یخچال به خود میگیرد و به فضای بیرون انتقال میدهد و به این ترتیب دمای یخچال نسبت به محیط اطراف پایین می آید.
برچسب انرژی یخچال
اگر بخواهیم یک تعریف کلی از انرژی داشته باشیم این گونه باید توضیح داد که هر وسیلهی الکترونیکی یا مکانیکی، انرژی را دریافت کرده و در خروجی تقویت شده یا تضعیف شده، همان انرژی یا نوع دیگری از انرژی را تحویل میدهد.
حال اینکه چقدر زمان و انرژی در این فرایند مصرف میکند تا خروجی را به بیرون انتقال دهد، مصرف انرژی نامیده میشود. در دنیای دیجیتال در برچسبهایی که روی لوازم خانگی نشان داده میشود، رنگ سبز نشان دهنده ی پاک بودن و کم مصرف بودن آن وسیله خاص است. این برچسبهای انرژی معمولا از رنگ سبز تا قرمز و با حروف انگلیسی A تا Q نشان داده میشود. هر وسیلهای اگر بیشتر متمایل به رنگ سبز باشد نشاندهندهی این است که مصرف انرژی کمتری دارد و هر چه به حرف A انگلیسی هم نزدیکتر باشد باز هم میزان مصرف کمتری دارد.
درمورد انرژی یخچال مثلا اگر یک یخچال در برچسب انرژی با نشان A یا رنگ سبز مشخص شده باشد، نشان دهنده ی این است که انرژی یخچال از لحاظ مصرفی پایین است و کمترین میزان مصرف برق را دارد.
در مورد خرید یخچال فریزر که جزو یکی از مهمترین لوازم خانگی به شمار میآید، هر چه میزان مصرف پایینتری داشته باشد، نشان دهنده ی این است که در مصرف برق بیشتر صرفه جویی خواهد شد.
راهکارهایی جهت صرفهجویی در انرژی یخچال
نکاتی که در ادامه خواهیم گفت مصرف انرژی یخچال را پایین خواهد آورد و به افزایش عمر یخچال اضافه خواهد کرد:
1. هرگز یخچال را در مجاورت لوازمی مثل اجاق گاز، آبگرمکن، شوفاژ و یا جایی در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید.
2. همیشه سعی کنید فاصله بین یخچال و دیوار به اندازه ی 20 سانتیمتر باشد و لولهها و پشت یخچال را چند ماه یک بار گردگیری کنید تا انتقال حرارت برای مصرف انرژی یخچال بهتر تامین گردد.
3. یخچال را همیشه در یک سطح صاف قرار دهید. چنانچه محل قرارگیری یخچال صاف و هموار نباشد، درب یخچال به طور کامل بسته نخواهد شد و انرژی یخچال به هدر خواهد رفت.
4. همیشه برای قرار دادن غذا در یخچال صبر کنید تا دمای آن کاهش پیدا کند. چنانچه غذای داغ را درون یخچال قرار دهید، به موتور فشار خواهد آمد و میزان مصرف انرژی یخچال بالا خواهد رفت و انرژی اتلاف خواهد شد.
5. هیچوقت ظروف و مواد غذایی را کنار هم نچینید؛ چرا که این کار موجب خواهد شد که جریان هوا به خوبی گردش پیدا نکند و باعث اتلاف انرژی یخچال و برق می شود.
6. نوار پلاستیکی یخچالها به مرور زمان دچار فرسایش و سائیدگی میشوند. همیشه به یاد داشته باشید که سالی یک بار این نوار لاستیکی را چک کنید و نسبت به سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید.
7. از قراردادن انواع قوطی های کنسرو، رب گوجه فرنگی، گالنها و بطریهای حاوی شربت، ترشیجات، شیشه های مربا، عسل و… و در کل مواد غذایی که نیاز به خنک ماندن درون یخچال ندارند جدا خودداری کنید و فضای یخچال را بیهوده پر نکنید تا انرژی یخچال اتلاف نشود.
وقتی که درب یخچال را پر از شیشههای مختلف و سنگین میکنید، به مرور باعث میشوید که نوار لاستیکی از بدنه جدا شود و همین امر موجب خواهد شد که انرژی یخچال اتلاف شده، هوای سرد به بیرون انتقال پیدا کند.
چنانچه احساس کردید که از جایی یخچال شما هوای سرد را به بیرون انتقال میدهد یا کارایی سابق را ندارد، می توانید از طریق پر کردن فرم آنلاین یا تماس تلفنی با کارشناسان ما در تماس باشید تا در اسرع وقت به مشکل شما رسیدگی شود.